Com realitzar la instal·lació d'un dispositiu d'osmosis inversa a casa?

Els equips d'osmosi inversa  són un sistema de purificació que proporciona una aigua de màxima qualitat per a beure o cuinar. Ajuden a eliminar de l'aigua que reps de la xarxa la calç, el clor, el plom, herbicides, magnesi i nitrats, entre altres elements no recomanables per al teu benestar. Aquests equips estan constituïts per un conjunt de filtres de diferents tipus. Aprèn en aquest post com instal·lar una osmosi inversa a casa.

Aspectes a tenir en compte abans de començar la instal·lació

Per a poder dur a terme una instal·lació d'un sistema d'osmosis inversa s'han de tenir en compte alguns condicionants. Entre ells, on instal·laràs el dispositiu? És important que es puguin aprofitar espais ja adaptats per al consum d'aigua, com poden ser piques o en la cuina. També s'ha de tenir en compte altres factors com el model que es tria, l'espai i molt més.

Passos de la instal·lació

Aquests són els passos que has de seguir per a instal·lar una osmosi inversa a casa.

1. Desembala els cartutxos de sediments, carbó granular i malla per a col·locar-los en els gots contenidors. Fes-ho amb les juntes dels gots sempre cap amunt. Col·loca'ls mirant l'equip de front i per ordre de dreta a esquerra, primer el de sediments, a continuació, el de carbó granulat i finalment el de carbó emmalla. Una vegada situats, enrosca els gots en el seu lloc i estreny amb la clau per a filtres d'osmosis.

2. Desembala la membrana de l'osmosi i col·loca-la dins del seu contenidor. Per a això, assegura't que l'extrem que conté les dues juntes vagi al final. Pressiona amb suavitat fins a introduir la membrana dins del contenidor i tancar la tapa amb la clau per a filtres d'osmosis.

3. Connecta la presa d'aigua de la xarxa. Tanca la clau d'esquadra que alimenta l'aixeta de la cuina. Si no n'hi ha, és necessari tancar la clau general de l'aigua de l'habitatge. Descaragola la falca d'aigua de l'aixeta de la cuina i instal·la la clau subministrada en el kit d'instal·lació. Després, torna a connectar la falca de l'aixeta de la cuina.

4. Uneix un dels tubs subministrats amb l'equip. És el responsable de portar l'aigua de la xarxa fins a l'entrada d'aigua de l'equip d'osmosi.

5. Col·loca l'aixeta dispensadora. Realitza un orifici en l'aigüera o la placa de cocció amb la broca de 12 mm més adequada en funció del material que treparàs. Assegura't que la part inferior sigui accessible per a la connexió de l'aixeta amb l'equip. Una vegada perforat el forat, introdueix la part roscada de l'aixeta al costat de l'embellidor cromat i la junta d'estanquitat per la part superior de la placa de cocció o de l'aigüera.

Per la part inferior col·loca la volandera i la rosca que subjecten l'aixeta. Finalment, col·loca un altre dels tubs subministrats amb l'equip des de l'aixeta fins a la sortida del postfiltre.

6. Connecta el desguàs. Per a connectar el desguàs de l'equip d'osmosi utilitza les abraçadores subministrades amb l'equip. El lloc de col·locació és preferiblement després del sifó de l'aigüera per a evitar sorolls produïts pel rebuig d'aigua. Realitza un forat amb la broca de 6 mm, col·loca l'abraçadora ajustant-la amb les rosques, introdueix un altre dels tubs pel forat recentment trepat i connecta'l en l'altre extrem en la vàlvula de desguàs de l'equip d'osmosi.

7. Connecta el dipòsit d'aigua osmotitzada. Extreu del kit d'instal·lació la vàlvula de plàstic i enrosca-la en el dipòsit d'acumulació. Assegura't que queda estanc usant tefló en rotllo i estrenyent fermament amb la mà. Connecta un altre tub que uneixi el dipòsit amb l'altre extrem del postfiltre.

Producte afegit per comparar